227 Media ook in Vlaanderen actief

227 Media, het grootste in media gespecialiseerde bureau voor werving & selectie en interim, is nu ook in Vlaanderen actief. Recent werden er al enkele opdrachten vervuld.

Koen Clement, die in Vlaanderen en Nederland een aantal smaakmakende posities in medialand bekleedde, treedt vanuit Vlaanderen op als adviseur, terwijl in de opbouw Klaas de Boer als consultant zal optreden. Klaas kent Vlaanderen vanuit zijn vroegere uitgeeffuncties, met name ook vanuit zijn werkzaamheden bij Lannoo.

Het initiatief komt niet uit de lucht vallen. De mediawereld is in beweging en dat betekent dat er steeds meer gezocht wordt naar mensen, die andere specialisaties en achtergronden hebben dan in de traditionele omgeving gewoon was. Het vinden van de juiste invulling is een specialiteit van 227, die het gehele gebied overziet van entertainment tot educatief, van krant tot onlines. Voor informatie over de Nederlandse activiteiten van 227 kun je eens even kijken op www.227media.nl.


Hoofdtrends zijn:

  • digitalisering - het vinden van nieuwe productconcepten en het transformeren van organisaties daarheen. 
  • video - zowel als plugin en wezenlijk onderdeel van digitale producten als on demand. 
  • e-marketing/social marketing - een geheel andere discipline dan de traditionele.
  • datascience - een ontwikkeling die veel nieuws zal brengen. De specialisten zijn schaars. In Nederland heeft 227 een database van tegen de 1000 specialisten op dit gebied, in Vlaanderen is het in opbouw.
  • learning - in company, maar ook in de traditionele educatieve markt. Nieuwe concepten, hybride programma's, zij vereisen een stevige kennis van wat mogelijk en zinvol is. 
  • e-sales - een geweldige revolutie in de wijze waarop via advertising de media worden geëxploiteerd.

Een andere ontwikkeling in medialand is een verdergaande consolidatie van mediabedrijven in Vlaanderen en Nederland: grensoverschrijdend, zonder al te veel belemmering van taal. Vanouds waren veel uitgeverijen al in beide landen actief, in hoofdzaak in de verdeling van elkaars uitgaven. Maar de afgelopen jaren zijn er een aantal grotere en kleinere overnamen geweest: Persgroep nam PCM en later Wegener over en is nu de grootste nieuwsuitgeverij in de beide landen; Lannoo acquireerde delen van PCM uitgevers en vormde de derde uitgeefgroep van de BENE; WPG versterkte de Vlaamse positie met de grote Vlaamse speler Standaard, nu WPG.BE; SDU breidde haar activiteiten in België uit met de acquisitie van Larcier; Mediahuis nam NRC over, Mediagroep Limburg en recent TMG. Vanouds waren Sanoma en Noordhoff al actief met respectievelijk Van In en Plantijn op educatief gebied.

Maakt dit verhaal u nieuwsgierig, en wilt u eens met ons praten over wat wij kunnen doen en hoe wij werken? Neem gerust contact op:

227 MEDIA

Villa Oranjelust
Maliebaan 89
3581 CG Utrecht
030-3074440
info@227media.nl
Routebeschrijving

OTYS Recruiting Technology © 227 Media | Sitemap