Clustering, Segmentation & Data Education: 227 Data Scientists Meet-up 17 mei

 

17 mei 2017 @ Alpha Tower, Amsterdam
Door Paul Cox

Op 17 mei vond het derde Data Science event plaats, georganiseerd door 227 Data Scientists i.s.m. Bearingpoint. Ondanks de warme zomermiddag reisden een twintigtal data scientists af naar de Alpha Tower in Amsterdam-Zuidoost om het te hebben over hun vakgebied.

 

Twee onderwerpen stonden centraal deze middag: Jeroen Janssens (Assistant Professor bij JADS en CEO bij Data Science Workshops) sprak over teaching data science. Julio Peironcely (freelance data scientist bij VodafoneZiggo) sprak over clustering and segmentation in the real world, waarbij hij voorbeelden gaf uit zijn eigen ervaring bij verschillende bedrijven waar hij actief is geweest als consultant via Deloitte en Microsoft, en later als freelancer. 

Teaching Data Science
Jeroen haalt veel energie uit het overbrengen van kennis en vaardigheden. Om die reden heeft hij begin 2017 Data Science Workshops opgericht, dat gespecialiseerd is in on-the-job training en coaching. Daarnaast is hij een dag in de week assistent professor aan het nieuw opgerichte Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch. Hier geeft hij het vak Introduction to Machine Learning aan pre-master studenten Data Science & Entrepreneurship. Hij benadrukte dat we vroeg of laat allemaal kennis overbrengen, en besprak strategieën die helpen bij het effectief overbrengen van deze kennis. Hoe bereid je bijvoorbeeld een workshop data visualization using R voor? Hoe stel je een goede vraag, zowel op StackOverflow als in het echte leven? Dit leverde een levendige discussie op, waarbij de aanwezige collega’s af en toe meer aan het woord waren dan Jeroen zelf.


Clustering & Segmentation in the real world
Julio Peironcely behandelde voorbeelden uit zijn eigen data consultancy ervaring bij bedrijven in diverse sectoren. In de wetenschap gaat het vaak over de nieuwste technieken op het gebied van data science, maar binnen een bedrijf vind je lang niet altijd de omstandigheden die nodig zijn om deze technieken toe te passen. Een bepaalde klant kwam bijvoorbeeld met de vraag of er in vier weken iets tastbaars geproduceerd kon worden uit een grote berg data? Juist. Met behulp van een efficiënte aanpak, een behoorlijke dosis data cleaning (“bad data is everywhere”) en unsupervised learning algoritmes als K-means clustering en self-organising maps werd het probleem opgelost. Inclusief mooie kleuren, precies zoals de klant het graag ziet in de eindpresentatie, aldus Julio.


Daarna was het tijd voor de borrel. Hier werd nog even nagepraat, gediscussieerd en er werden wat kaartjes uitgewisseld of LinkedIn verzoeken verstuurd.

We willen iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar komst en input, we zien jullie graag terug op het volgende event. Houd daarvoor onze website in de gaten. Heb je een idee voor een presentatie, of zelf een goed verhaal? Laat het ons weten via info@227datascientists.nl.


227 MEDIA

Villa Oranjelust
Maliebaan 89
3581 CG Utrecht
030-3074440
info@227media.nl
Routebeschrijving

OTYS Recruiting Technology © 227 Media | Sitemap