De interim professional van nu is de 'werknemer' van de toekomst


Door Sanne de Kemp


In onze markt zien wij het aantal zelfstandigen groeien. We merken dat velen heel bewust kiezen voor de rol van Interim Professional, ook nu de arbeidsmarkt weer aantrekt. Vaak zien wij de volgende factoren als belangrijke motivator voor een keuze als Interimmer:

  • afwisseling en keuzevrijheid;
  • inhoudelijke verbreding; 
  • specialisatie en verdieping; 
  • autonomie;

Wat ons opvalt is dat de Interim Professional vaak niet gedreven wordt door geld of tarief, zoals veelal geschetst wordt door politici of de media, maar juist heel expliciet kiest voor de inhoud van een opdracht of het type organisatie. Uiteraard moet er een reëel tarief tegenover staan, maar dat is niet per se leidend. De Interim Professional in ons netwerk wil een diverse en brede werkervaring opdoen. Specialiseren en verdiepen, maar ook verbreden door ervaring op te doen bij meerdere bedrijven. Belangrijkste argument voor de stap naar zelfstandig ondernemerschap is vaak toch wel de regie kunnen voeren over de eigen loopbaan. Autonomie is vaak de belangrijkste driver om te kiezen voor een zelfstandig ondernemerschap. Al is dat in de praktijk soms een contradictio in terminis want veel van Interim Professionals die ik spreek werken harder dan ooit en maken meer uren dan ooit, maar de beleving is volstrekt anders. Het is immers hun eigen keuze.

Het gevoel van zelf kunnen bepalen of je ja of nee zegt tegen een opdracht of bedrijf geeft immers een andere beleving. Daarnaast worden ze als semi-buitenstaander bovendien niet afgeleid door interne zaken maar kunnen zich 100% concentreren op de klus. Al met al ingrediënten om gerichter en vrijer in het werk te zitten en daarmee een betere output te kunnen leveren.

Het lijkt wel een reclamespotje voor zelfstandig ondernemerschap. Dat is het niet, maar het is wel de nieuwe werkelijkheid. Bij 227 Media zien we deze trend al enige tijd. De Interim Professional is al lang niet meer degene die uitval van vaste krachten bij organisaties opvangt, maar worden juist ingezet vanwege hun expertise, de breedte van hun ervaring en de resultaten die ze hebben geboekt. Zij worden dan ook heel frequent ingezet als motor bij veranderingstrajecten, als project- of programmamanagers die ongehinderd door interne afleiding hun doel kunnen bereiken. Getting the job done!

Wist u dat we jaarlijks vele tientallen Interim Professionals op die manier aan het werk hebben? Ons netwerk biedt toegang tot vele gemotiveerde bewuste en gespecialiseerde Interim Professionals. Benut uw organisatie de moderne Interim Professional al voldoende? Ik ga daar graag over met u in gesprek.

Kopje koffie drinken?


Sanne de Kemp is geruime tijd werkzaam bij 227 Media en houdt zich onder meer bezig met Interim Management. Zij heeft ervaring binnen Online Media; B2B en B2C Publishers, Digital, Crossmedia en ICT. Sanne is sterk gericht op de relatie en oprecht geïnteresseerd in drijfveren van mensen. Het maken van de juiste match is iets wat haar mateloos boeit.

Bel Sanne op 0343-461255 of 06-12615246
E-mail Sanne op sannedekemp@227media.nl


227 MEDIA

227 Media - Villa Arendsburg 
Utrechtseweg 139
3702 AC Zeist
(085) 7602 722
info@227media.nl
Routebeschrijving

OTYS Recruiting Technology © 227 Media | Sitemap