Specialistische generalist of generieke specialist?


Door Sanne de Kemp


In mijn vorige column meldde ik al dat de vraag naar Interim Professionals enorm toeneemt en dat specialisme in combinatie met persoonlijkheid het nieuwe onderscheidend vermogen is. Deze trend is al enige tijd gaande maar zorgt ervoor dat het voor interimmers met een generalistisch profiel steeds lastiger is zich te onderscheiden.

Best duaal want als interimmer ben je naast specialist vaak toch ook een beetje generalist, of als generalist ook een soort specialist. De een heeft specialisatie op een vakgebied of in een branche, de ander meer vanuit een skill of techniek, maar bijna alle interimmers zijn ook voldoende generalist om als zelfstandig ondernemer goed te functioneren en zich snel verschillende organisaties eigen te maken.

Omgekeerd, worden wij als bureau ook met deze trend geconfronteerd. Het is niet voor niets dat de kleinere, en vaak zeer gespecialiseerde bureaus, het momenteel relatief goed doen. Door een sterke focus op een niche of functiegroep kun je je immers onderscheiden. Maar is het een trend of is dit gewoon nieuwe werkelijkheid?

Interimmers moeten scherper dan voorheen duidelijker maken wat ze kunnen (en willen) maar bureaus moeten scherper doorvragen op het gewenste profiel. De meeste interimopdrachten vandaag de dag zijn immers niet ter vervanging van bestaande functies, maar veel meer een combinatie van verschillende rollen of een hele specifieke vraag. Ik word daar persoonlijk wel blij van. Immers, we zijn nu steeds meer een echte business partner voor zowel de interimmer als onze klanten.

Dus ben je generalist en wil je een gesprek met een specialist of omgekeerd, kom vooral een kopje koffie drinken.


Sanne de Kemp is geruime tijd werkzaam bij 227 Media en houdt zich onder meer bezig met Interim Management. Zij heeft ervaring binnen Online Media; B2B en B2C Publishers, Digital, Crossmedia en ICT. Sanne is sterk gericht op de relatie en oprecht geïnteresseerd in drijfveren van mensen. Het maken van de juiste match is iets wat haar mateloos boeit.

Bel Sanne op 0343-461255 of 06-12615246
E-mail Sanne op sannedekemp@227media.nl227 MEDIA

227 Media - Villa Arendsburg 
Utrechtseweg 139
3702 AC Zeist
(085) 7602 722
info@227media.nl
Routebeschrijving

OTYS Recruiting Technology © 227 Media | Sitemap